Comfort & duurzaamheid

Duurzaam wonen

 

Heijmans is de maker van een gezonde leefomgeving. Iedereen wil immers schone lucht inademen, genieten van de natuur, comfortabel van A naar B reizen en weer veilig thuiskomen. Daarom verbeteren, verslim­men en verduurzamen we steeds onze activiteiten. Met oog voor alternatieve en decentrale energie­winning. Met efficiënt gebruik van energie, ruimte en materiaal. En met optimaal comfort en beleving. Daar­mee duurt duurzaamheid ook daadwerkelijk het langst.

 

HOUTEN CASCO’S

Zo ook in Eschlanen II. De casco’s (de binnenwanden) van de woningen in Eschlanen II worden van hout gemaakt. De gevels (de buitenwanden) worden traditioneel gemetseld met bakstenen. Hout? Is dat wel zo goed voor het milieu, zul je denken. En duurzaam? En stevig? Die vragen begrijpen wij helemaal en wij hebben ze uiteraard ook gesteld. We laten je zien waarom hout een goede keuze is.

 

BOMEN KAPPEN?

Het kappen van bomen voor het bouwen van woningen roept misschien weerstand op. Begrijpelijk. Gelukkig is dit helemaal niet nodig, als we maar ver­standig met onze bossen omgaan. Wist jij dat een heel groot deel van onze bossen zelfs zijn bestemd om te kappen? En dat daar een idee achter zit? Wanneer we namelijk meteen nieuwe bomen planten, levert dat een veelzijdiger én beter gevuld bos op. Kortom; het gaat niet om het kappen, maar om wat je doet om het bos gevuld te houden. Van de natuurbossen, die beschermd zijn, blijven we uiteraard af.

 

VOORDELEN VAN BOUWEN MET HOUT:

Kwaliteit

De prefab houten elementen (bestaande uit een houten skelet met beplating, isolatie en kozijnen) worden in de fabriek onder geconditioneerde omstandigheden gemaakt. De kwaliteit is daarom geborgd. De kant­en­klare elementen kunnen op de bouwplaats snel gemonteerd worden.

Milieuvriendelijk(er)

Ja, echt! Mits er dus nieuwe bomen geplant worden. De productie van houtskeletbouwelementen heeft minder impact op de klimaatverandering. De CO2­ uitstoot en het energieverbruik om de elementen te produceren is laag.

Duurzaam

Hout heeft een net zo’n lange levensduur als traditionele bouw: minimaal 75 jaar. Misschien denk je dat houtskeletbouw meer onderhoud nodig heeft, maar dat is niet zo.

Brandveilig

Huh? Hout brandt toch juist? Klopt, maar zulke grote stukken niet. Een massief stuk hout heeft een lange reactietijd en heeft een hoge temperatuur nodig om te ontbranden. Mocht het zover komen dat de temperatuur hoog genoeg is dat het hout gaat branden, dan zal het lang duren voordat het hout daadwerkelijk zijn draagkracht verliest. In tegen­stelling tot bijvoorbeeld staal, dat sneller smelt.

Minder water nodig

Om een houtskeletbouw woning te bouwen is niet zoveel water nodig. Dit scheelt niet alleen heel veel water, maar heeft ook als voordeel dat er weinig bouwvocht aanwezig is bij oplevering. En dat is beter voor de isolatie.

Energiezuinig

Met hout kun je hoge isolatiewaarden en comfort behalen. Een woning van hout heeft ook minder tijd nodig om op te warmen.

 

GESPECIALISEERDE PARTNERS

Kortom: houtskeletbouw is een hoogwaardige prefab bouwmethode waarmee we relatief snel uiterst duurzame en betaalbare woningen bouwen. Om de beste kwaliteit te leveren werken we samen met gespecialiseerde partners in houtskeletbouw.

 

De warmtepomp

Warmtepompen… je hoort het steeds vaker! En dat is niet zo gek. Een warmtepomp is namelijk een zeer energiezuinige en comfortabele verwarmingstechnologie. Hoe het werkt? Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt gebruikt om water op te warmen. Dit warme water gaat naar het afgifte syteem en/of de waterleiding. De warmtepomp is compleet uitgerust met alles wat nodig is voor het verwarmen van je woning en het bereiden van warm tapwater. Een buffervat voor warm tapwater zorgt op ieder tijdstip van de dag voor warm water. Daarnaast is de pomp ook nog eens eenvoudig te bedienen. Comfortabel en duurzaam wonen dus!

 

Meer voordelen van nieuwbouw

MINDER ONDERHOUD

Onderhoud? Heb je de eerste jaren niet of nauwelijks! Dat voelt lekker in je portemonnee. Dit komt onder andere door de gebruikte materialen en moderne technieken. Sowieso heb je aan een nieuw huis minder onderhoudskosten.DUURZAME

 

MATERIALEN

Nieuwbouwwoningen zijn duurzamer, omdat ze het milieu minder belasten en minder CO2 uitstoten. Dit is onder meer te danken aan de goede isolatie en het gebruik van duurzame technieken om de woning van warmte en stroom te voorzien. De woningen worden gebouwd met duurzame bouw materialen. Zo werkt Heijmans bijvoorbeeld uitsluitend met verantwoord gekapt hout.

 

LUCHTVERWARMING

De huizen worden op de begane grond standaard uitgerust met luchtverwarming en op de eerste en tweede verdieping met elektrische radiatoren. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in huis en daardoor een aangenaam klimaat, bij koud én warm weer.

 

EEN DAKVLAK VAN ZONNEPANELEN

De woningen worden standaard uitgerust met aan een kant een dakvlak dat volledig bestaat uit zonnepanelen. Deze panelen wekken veel stroom op, waardoor je de stroom die de woning vraagt, zoals de warmtepomp, heel goed kunt opvangen.